Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Pianofestival 2021

19 juli 2021 / Tijdstip: 19:30 31 juli 2021 / Tijdstip: 19:30

Niet alleen kunnen we in dit moeilijke jaar 2021 de internationale studentenmuziekzomer “Campus Cleve” voor zeer getalenteerde pianisten laten doorgaan, ook kunnen we in het kader van het Euregio Rijn-Waal Studentenfestival weer 124 concerten aanbieden aan ons trouwe publiek. We hebben ook nagedacht over een nieuwe organisatievorm. Om de studentenmuziekzomer voor dit jaar, maar ook voor de toekomst veilig te stellen, hebben we de vereniging “Klavierfestival NiederRheinLande – Pianofestival NederRijnLand e.V.” opgericht. We combineren het beproefde met het nieuwe.

Als lid van onze vereniging draag je bij aan het in stand houden en verder uitbouwen van dit pianofestival. Zijn artistieke en educatieve uitstraling is nu al vergelijkbaar met de belangrijkste studentenfestivals in Europa.

Het International Student Music Festival geeft de deelnemers de mogelijkheid om hun nieuwe kennis en vaardigheden direct toe te passen tijdens de festivalconcerten. Na het overweldigende succes van het pianofestival vorig jaar, dat zelfs tijdens de pandemie een verbluffende respons vond in de regio met 33 drukbezochte concerten in twee weken en een enthousiast publiek, hebben de organisatoren de samenwerking met de gemeenten en steden van de Euregio Rijn-Waal verder geïntensiveerd.

Naast jonge pianisten uit Nederland en Duitsland beloven studenten uit België, China, Italië, Japan, Zuid-Korea, Bulgarije, Litouwen, Groot-Brittannië, Moldavië, Oostenrijk, Polen, Spanje en Oekraïne het publiek een waaier aan interessante topvertolkingen tijdens 124 concerten dit jaar. De toegang tot de concerten is gratis.

Reserveren is dit jaar echter verplicht i.v.m. coronamaatregelen via [email protected] – max. 30 personen per avond

U wordt van harte uitgenodigd om onze concerten te bezoeken. Over donaties en misschien ook lidmaatschap van onze vereniging zouden we ons uiteraard zeer verheugen. Deze donaties geven de deelnemers de mogelijkheid hun cursusgeld te herfinancieren, wat voor hen niet onbelangrijk is.

Deze concertreeks wordt mogelijk gemaakt met de steun van het Kasteel De Kelder, het district Kleef, de firma Kawai, de Kulturstiftung Sparkasse am Niederrhein, Euregio Rijn-Waal en de inzet van alle betrokken steden en gemeenten.

Voor het publiek dat de vakantie thuis doorbrengt, bieden de festivalconcerten een welkome afwisseling en vormen ze tegelijkertijd een verrijking van het muzikale leven in de zomer.

Zeer interessant worden dit jaar de 6 concerten in Kasteel De Kelder met volgende uitstekende jonge pianisten:

Vrijdag 23 juli, 19u30

Nicolas Absalom (Groot-Brittannië)
met werken van J.S. Bach, L. van Beethoven en C. Debussy

Zaterdag 24 juli, 19u30

Victoria Nava (België)
met werken van L. van Beethoven en Fr. Chopin

Zondag 25 juli, 19u30

Tetiana Bielikova (Oekraïne)
met werken van W.A. Mozart, N. Medtner en S. Prokofiev

Maandag 26 juli, 19u30

Naoko Aburaki (Japan)
met werken van Fr. Chopin, M. Moszkowski en L. Godowski

Dinsdag 27 juli, 19u30

Daniel García Díaz (Spanje)
met werken van J.S. Bach, L. van Beethoven en Fr. Liszt

Woensdag 28 juli, 19u30

Giuseppe D´Elia (Italië)
met werken van Fr. Liszt, M. Ravel en S. Prokofiev